Новини



Rozetka почала доставляти товари до Польщі


Відтепер товари в Rozetka можна купувати з доставкою до Польщі. Таким чином це вже друга велика і відома компанія з України, яка не в прямий спосіб допомагає зручніше і якнайм'якше асимілюватися українським переселенцям в Польщі. Першою була Нова Пошта.

Популярний український маркетплейс Rozetka запустив доставку своїх товарів до Польщі.

На сьогодні послуга охоплює не всі категорії товарів, але тисячі товарних найменувань із каталогу торгівельної платформи уже можна замовити в рамках послуги. У тому числі одяг та взуття, товари для дому, сувеніри, настільні ігри, канцтовари та книги, напої й продукти, інструменти та автотовари, а також садовий та дачний інвентар, приладдя для спорту й туризму.

Збираючись купити в «Розетці» товари з доставкою до Польщі, майте на увазі, що ця пропозиція розповсюджується лише на замовлення, загальна вартість яких не перевищує 150 євро.

Якщо вартість замовлення перевищуватиме цю суму, вибір доставки до Польщі залишатиметься не активним і стане доступний лише після видалення певних товарів та зменшення суми.

Ще однією умовою, необхідною для здійснення замовлення з доставкою до Польщі, є наявність у замовника реєстрації на маркетплейсі Rozetka. Ви маєте бути авторизовані на платформі за номером телефону українського мобільного оператора. Це дозволить зайти до «Особистого кабінету» на сайті, де знаходитиметься вся інформація щодо замовлення.

Зважайте, що оплата замовлень із доставкою по Польщі може бути здійснена тільки карткою онлайн.

Покрокові настанови, як робити замовлення з Розетки на Польщу – можна дізнатися на порталі Ukrainian In Poland.

Раніше ЗУНР вже докладно писав, як Нова Пошта сприяє асиміляції українців в Польщі.

Але якщо у випадку з Новою Поштою є хоча б якась економічна логіка для Замовників, то з Розеткою її, по‑суті, нема. Принаймні, для того ж самого Замовника.

Пояснення просте: Новою Поштою люди пересилають здебільшого го свої речі, які вже є в них в наявності і куплені раніше: насамперед це одяг, взуття, дрібні побутові пристрої, косметика тощо.

Тож якщо це добро вагою в 30 кг (максимум, дозволений до пересилки одним багажним місцем) обійдеться раптом в 400 грн за послуги Нової Пошти – то тут зрозуміло, де переселенець з України виграє: йому не потрібно всі ці речі купувати з нуля і вже за відчутно грубші гроші: все ж таки нове є нове і воно завжди дорожче за то, що було куплене раніше. 

А що ж у випадку з Розеткою?

Які артикули не візьми – це все було привізне: дуже мало номенклатури вироблялося саме на теренах України. А це означає, що за нинішніх лоґістичних передумов – коли не літають літаки і порушене морське сполучення – вже за визначенням не може одна й та сама одиниця товару коштувати в Україні дешевше, ніж в Польщі!

В найліпшому випадку ідентичний товар коштуватиме так само і там, і там, але аж ніяк не дешевше за пропозиції на польському ринку! Вже не згадуємо такі речі, як ґарантія, можливість швидкого обміну бракованого товару, і подібне.

В чому ж тоді сенс?

Сенс у звичці.

Наші люди звикли купувати на Розетці. Не на MediaMarkti, не на EuroMarketi, а саме на Розетці. Що ж: ось вам Розетка і в Польщі!

Для самої мережі, безперечно, сенс є: це спроба зайти на Польський ринок, який за довоєнних умов їй і близько не світив! Хоча б з тої лоґістики, що це якраз з Польщі товари везлися в Україну, а не навпаки! І саме на теренах Польщі мережа Розетка та інші продавці, представлені на ній, мали певну номенклатуру та кількість товарів на складах, а не навcпак!

В останні роки Розетка намагалася зайти на терени маленької Молдови з населенням, яке майже все до нині розуміє русскі язик. Але навіть цей невеличкий ринок не вдалося їй підняти: про що нагадують тільки знятки в Возі Часу про відповідну сторінку, зроблену під Молдову:

Де вже там вести мову, аби за звичних умов мережі підкорити ринок Польщі, який вже давно інтеґрований в Европейський і має як власних потужних гравців, так і чужоземних – насамперід німецьких?

Отже, Молдову взяти Розетці не вдалося. А тут така нагода через мільйони переселенців з України – зайти до Польщі: сам Біг велів скористатися!

Тож український переселенець, зрозуміло, купить якусь дрібничку скорше на знайомій Розетці, аніж на якійсь польській мережі, де «фсьйо как то нє па русскі напісана». Хоча станом на нині купа маркетплейсів дуже добре орґанізували україномовну підтримку! Просто ж Розетка, зрозуміло, буде звичнішою. Плюс під час оплати гривневою карткою не буде втрат на обміні валют.

А ось щодо ціни – точно буде точно буде програш! Бо просте співставлення, скажімо, однієї й тої самої моделі планшету показує, же в Польщі за ті самі гроші можна купити пристрій з вдвічі потужнішими характеристиками!

Звісно, що переселенцям про то ніхто не скаже. І лише окремі з них дійдуть до такого порівняння, як ціна/якість, зручність місцевої фізичної крапки з обслуговування чи отримання товару тощо.

Поголівна ж більшість зробить цілком прогнозовано: піде туди, де звично.

На що, власне, й робиться розрахунок Розеткою: їй же треба якось дзюру у втраченому на пів України ринку збуту затуляти.

Але це – не надовго. Бо надаючи «частинку звичної України» переселенцям в Польщі – Розетка сама того не усвідомлюючи, створює, разом з Новою Поштою, передумови подовше там залишатися!

Мовляв: навіщо вертатися на Україну, якщо Україна приїхала вслід за нами? Ось вже й Розетка підтягнулася. Далі хто там на черзі: мережа Алло?

Але навіть в короткостроковій перспективі, тобто рік‑два‑три – більшість переїхалих з України буде все повніше й повніше втягуватися в «польскі сьвят».

А тому в одну чудову мить їм стане, власне, і зручніше, і вже «звичніше» звернутися в якийсь один з провідних маркетплейсів Польщі.  Навряд чи це буде Розетка...

Тож за пару років у висліді вийде так, що Розетка і назад мільйони потенційних покупців до України не поверне, ще й власними руками допоможе тим, хто навіть і міг би повернутися – зручно відчувати себе «вдома» ТАМ.

А що: Розетка – є, Нова Пошта – є, Укрпошта – підтягується, і так далі.

Самі ж робите все, щоби звідти ніхто не вертав....


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?