Новини



З нагоди дня «Волині-1943» Зеленський прогнувся перед поляками


11 липня, коли в Польщі починається тиждень відзначення роковин щодо «Волині-1943», Зеленський вніс до Верховної Ради України законопроєкт про статус поляків.

Президент Польщі Анджей Дуда (Andrzej Duda) повідомив, що президент Володимир Зеленський в понеділок вніс до парламенту законопроєкт про особливий статус поляків в Україні.

Про це він сказав у Варшаві під час церемонії вшанування жертв Волинської трагедії, повідомляє Європейська правда з посиланням на PAP.

— Сьогодні Україна робить символічне запрошення через жест президента; вас вітають з особливими правами. Нехай це буде для нас знаком, — сказав президент Польщі.

Варто зазначити, законопроєкт на сторінці Верховної Ради поки що відсутній. Тому сказати сьогодні точно, в чому саме полягатиме «особливість» тих прав поляків в Україні, не можливо.

Якщо ж врахувати, що таємничість довкола цих прав зберігається вже півтора місяця, себто від 22 травня, коли Зеленський вперше озвучив такий намір в стінах Верховної Ради, то закрадається підозра, що Україна собі знову знайшла нову-стару «старшу сестру».


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?