Новини



Франківськ "візьме під опіку" одне із деокупованих міст на Харківщині


Івано-Франківськ візьме "під опіку" та допомагатиме відновлюватися деокупованому Вовчанську на Харківщині.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

За його словами, 29 вересня мери українських міст домовилися взяти під опіку міста, які були звільненні від російських окупантів. 

– Вчора говорили з мерами й домовилися про те, що зараз кожне місто візьме під опіку одне з деокупованих. Попередньо, Івано-Франківськ відповідатиме за місто Вовчанськ. Пам'ятаємо, що сьогодні від місцевого самоврядування теж багато залежить, від нашої допомоги, тому прохання з розумінням до цього поставитися. Україна у нас одна і єдина сьогодні цінність – збереження Української держави, – розповів Марцінків.

Щож: радикально нічого нового: популізм як популізм. Про те, що міста Західної України і без того взяли під опіку мільйони переселенців‑східняків – про це навіть вже й не поминаються.

Натомість ще зиму як слід не перезимували, ще бойові дії не завершилися і невідомо, коли їм прийде кінець, як війти Західноукраїнських міст бігом побігли вислужуватися перед Київським престолом.

Цікаво буде простежити, як там будуть справці, скажімо, з теплопостачанням десь в грудні в цих містах‑патронах? В тім самім Франківську, зокрема.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?