Новини



Польські фермери хочуть набирати робітників з Узбекистану та Непалу – бракує українських наймитів


Представники Люблінщини звертаються до Міністерства сім’ї та соціальної політики Польщі з проханням спростити працевлаштування на сезонну роботу вихідцям з азійських країн.

Радники ґміни Лазіска, де розташовано багато фруктових садів, разом із фермерами звертаються до чиновників щодо змін у правилах для сезонних працівників з-за кордону.

Вони хочуть легших і спрощених правил працевлаштування для міґрантів з нових напрямків, звідки люди хочуть тимчасово працювати в Польщі. Зокрема, для громадян Непалу, Індії чи Узбекистану. Наразі приватні сільськогосподарські угіддя мають проблеми зі збором врожаю, пише uamedia.eu.

– Йдеться про зміни в законодавстві про працю, передусім про відсутність перевірок ринку праці та підготовку відповідних нормативних актів, щоб їхня робота могла функціонувати у нас, – пояснює Кароль Ґженда, війт ґміни Лазіска.

Садівники стикаються з нестачею сезонних працівників. Дефіцит сезонників зростає з кожним роком. Адже це не тільки збір фруктів, але й інша сезонна робота, наприклад, обрізка плодових дерев.

Фермери все ж не полишають надію, що приїдуть працівники з України. Проте розуміють, що з початком війни ця кількість буде значно меншою, якщо порівнювати з минулими роками.

Це ще одна причина, чому Польща так зацікавлена в швидшому завершенні війни в України, без особливої прив'язки до втрат територій, якщо такі будуть.

Правда, про цю причину вголос не кажуть.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?