Новини



Опинитися всередині книги – розробники створюють 3D-візуалізацію уривка з художньої книги про Чернівці (ВІДЕО)


У Чернівцях розробники оцифровують акторів, щоб візуалізувати сцену із роману місцевого автора Максима Дупешка "Історія, варта цілого яблуневого саду". Таким чином епізод зустрічі головних героїв книги можна буде побачити у віртуальній реальності.

Про це Суспільному розповів голова організації "Лабораторія культурних досліджень" Андрій Тужиков.

За його словами, у віртуальній реальності розробники відтворять одне з перехресть Чернівців у 30-ті роки минулого століття. За старими фото міста відтворять вигляд будинків, транспорту та перехожих. Таким чином хочуть показати, як автор бачив Чернівці, коли писав книгу.

Уривок для розробників обрав автор книги Максим Дупешко. Він вважає, що це важливий фраґмент і саме на ньому базується весь наратив книги.

Загалом планують оцифрувати приблизно 10 людей. Серед них будуть і самі розробники.

– Вперше спробую себе не у ролі того, хто оцифровує, а того, кого оцифровують. Фактично треба нерухомо стояти декілька хвилин у конкретній позі, але як показує практика — це складніше, ніж звучить, тому треба мати трошки терпцю й усидливості, — розповідає розробник Антон Благій.

У віртуальній реальності можна буде перебувати після закінчення оцифрованої сцени із книги. Через шолом віртуальної реальності користувачі зможуть вивчати об'єкти та говорити з перехожими.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?