Новини



На Буковині за держзраду судитимуть жителя Одещини


Перед судом постане житель Одещини, який з лютого 2022 року співпрацював з державою-аґресором та "ДНР", а також сприяв у проведенні підривної та терористичної діяльности.

Як встановило слідство, чоловік через соцмережі поширював проросійську ідеологію, звеличував РФ, підтримував збройну агресію окупантів проти України.

Також чоловік налагодив контакти з керівником "ДНР" та "Міністерством внутрішніх справ» вказаної терористичної організації".

– Перебуваючи на підконтрольній Україні території збирав для ворога інформацію відносно підрозділів Збройних Сил України, які розміщувались на території Одеської області, — розповіли у Чернівецькій обласній прокуратурі.

Жителя Одещини затримали 8 липня у Запорізькій області під час спроби виїхати на тимчасову окуповану територію для складання присяги на вірність "ДНР" та подальшої участі в діяльності вказаної терористичної організації.

Наразі обвинувачений утримується під вартою.

Щодо нього до суду вже скерували обвинувальний акт за фактом державної зради та участі в терористичній організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?