Новини



Поляки надурили Ізраїль – попри заборону купували зброю для України


Йдеться про засоби боротьби проти безпілотників. Обладнання продавали Польщі, щоб обійти відмову Ізраїлю продавати сучасне озброєння Україні. У компанії заявили, що не знали, що Варшава продасть озброєння Києву.

Дані системи можуть перехоплювати безпілотник, вони класифікуються як «передові оборонні технології», тому не схвалені для продажу Україні, повідомляє «The Times of Israel».

Варто відзначити, що Ізраїль розгортає системи захисту від дронів уздовж своїх кордонів з Газою, Ліваном і Сирією і вважається світовим лідером в розробці технологій, в яких беруть участь кілька Ізраїльських фірм — «Israel Aerospace Industries», «Elbit», «MCTECH», «Spear» і «Avnon Group».

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну західні країни поставили Україні значну кількість озброєнь, але Міністерство оборони Ізраїлю виступило проти продажу Києву як наступальних, так і передових оборонних систем, тому що це могло завдати шкоди «делікатним відносинам» Єрусалиму з Москвою.

Ізраїль намагається зберегти зв’язки з росією через русскі війська в Сирії. 

Попри це Єрусалим надав Україні шоломи і захисні жилети, а також гуманітарну допомогу, в тому числі ліки і ковдри.

Не виключено, що після такої «допомоги» з боку Польщі – Ізраїль взагалі припинить надавати будь‑яку гуманітарну та медичну допомогу Україні.

Ще й додаткового якщо не ворога, то просто збайдужілого партнера собі наживемо.

«Допомогли» називається.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?