Новини



Польський політик: Україна нападе на Польщу


Польський політик заявив, що якщо українська армія програє сутичку з окупантами на сході, то спробує це якось компенсувати. «Виграти війну з давнім ворогом, з ляхами, буде наче знайшов».

Про це заявив Януш Корвін-Мікке (Janusz Korwin-Mikke), один з очільників ультра-патріотичної польської партії «Конфедерація», повідомляє TVP.info.

Політики «Конфедерації» продовжують стверджують, що Україна є для Польщі загрозою. Януш Корвін-Мікке в своєму Twitterі написав, що

«шанс цього малий, але якщо Україна програє Росії, Володимир Зеленський буде мусив зробити ЩОСЬ, аби не втратити підтримку [українського суспільства]».

За словами «конфедерата», це може означати, що українські військові, чиї дружини та діти знайшли притулок в польських домівках, нападуть на Польщу.

— Виграти війноньку [в оригіналі: wojenka — маленька війна] з Одвічним Ворогом, Ляхами, буде [для Зеленського] як знайшов. Захід не буде нападати на свого улюбленця, а Білорусь і Росія з радістю підтримають Україну, — написав Корвін-Мікке.

Зрештою, твердження «дідуся Мікке» не такі вже й безпідставні. З боку ультра-націоналістичних сил України постійно лунає реваншистська риторика щодо Закерзоння. І то, що вона зараз стишилася — зовсім не означає, що вона зникла з порядку денного цих сил.

Військовим психологам також відомий такий синдром для комбатантів, як «виграти бодай якусь битву чи війну». Тож нема жодної ґарантії, для прикладу, що ті ж самі витягнуті рано чи пізно з російського полону «азовці» не захочуть відігратися на Закерзонню...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?