Новини



Мін’юст виграв справу про приватизацію львівських ринків донькою Козловського


Верховний Суд скасував попередні рішення судів, якими визнавали протиправним і скасовували наказ Мін’юсту щодо майна двох ринків, «Винниківського» і «Підзамче», які записали за компанією ТОВ «Дари Львівщини» доньки відомого на Львівщині підприємця Григорія Козловського.

Ще у 2020 році міський голова Львова Андрій Садовий звернувся у Мін’юст зі скаргою на дії державних реєстраторів, які зареєстрували право приватної власності на ринки «Підзамче» та «Винниківський» у Львові.

Право власності на ці ринки отримала ще у 2019 році компанія «Дари Львівщини», що належить доньці Григорія Козловського Софії Максимець. Мін’юст видав наказ, яким скасував право власності фірми Максимець на львівські ринки, повідомляє Zaxid.net.

«Дари Львівщини» в судовому порядку оскаржило цей наказ й виграло і в першій інстанції, і в апеляційній інстанції.

Представником компанії в суді виступав депутат Львівської міськради від «Європейської Солідарності» Юрій Ломага. А під час засідання 30 серпня судді Верховного Суду вирішили, що цей спір мали вирішувати господарські суди, а не адміністративні й тому закрили провадження у цій справі. Таким чином наказ Мін’юсту знову став чинним.

Ще до завершення судових спорів, у березні 2021 року Львівська міська рада уклала мирову угоду із компанією «Дари Львівщини».

Згідно з угодою, за компанією визнається право власності на майнові комплекси двох ринків «Винниківський» та «Підзамче», а також право постійного користування ділянками під ними – тобто безстрокове і без сплати орендної плати. За це міська рада отримала 18,5 млн грн.

Окрім того, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що Григорій Козловський інвестує ще 20 млн грн у розвиток соціальної інфраструктури міста. Однак інформації про результати цієї інвестиції досі немає.

Додамо, що зараз ринками вже володіє не «Дари Львівщини», а дві інші компанії.

Ринок «Винниківський» перейшов у власність ПП «Галицький шлях» депутата Львівської міськради від ЄС Олексія Різника, а будівлі «Підзамче» – до ПП «Винниківський шлях» племінниці Козловського Віталії Дяченко.

Як то кажуть, не далеко добро втікло.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?