Новини



У Рівному дітям-переселенцям роздавали книги та канцелярію (ВІДЕО)


Підручники та канцелярію роздавали для переселених дітей у Рівному. Їх надали поліграфічні підприємства, а гроші на них зібрали волонтери та благодійники. Видаватимуть також пакунки школяра, орґанізатори закликали рівнян долучатися до цієї акції.

Ганна Фальковська прийшла взяти канцелярію та підручники для свого сина Володимира, з яким у червні виїхала з Миколаєва.

– Взяла своєму синочку, якого ми віддали у місцеву школу. І зараз, сподіваємося, що він знайде собі нових друзів. Місто дуже добре допомагає, продуктовими наборами, пакетами. Ми, коли привезли документи в місцеву школу, нас дуже добре зустріли, дуже привітно, — розповідає Суспільному жінка.

Допомогу переселенцям надали поліграфічні підприємства з різних регіонів. Тут, окрім шкільних підручників, є зошити з практичними завданнями та релігійні книги.

– Тут є підручники з історії України, з музики, література, читання, фізика. Особливо, що зараз потрібно — це наша українська мова, оскільки, я думаю, що багато людей тимчасово переміщених потребують підвищення рівня української мови, оскільки, ми розуміємо, що східна Україна більше мала у спілкуванні російську, — каже співорганізатор Артур Резніков.

Він розповів, що основними донорами став американський фонд Help Ukraine volunteers.

– Це наші українські дівчата, які міґрували до Америки й наразі там проживають, вони зацікавленні в допомозі. По факту, все, що ми зібрали, ми все роздаємо. Скільки зібрали коштів — стільки пакунків і купили. Буде більше — буде більше пакунків. На сьогодні це приблизно 300-350, — додає він.

Така акція відбулася не лише у Рівному та інших українських містах. Книги передали та роздали дітям, які наразі за кордоном.

– Вже на сьогодні роздали мільйони книжок по всьому світу. В більшості — це Європа, нашим дітям з України. Там вони несуть українську книгу, популяризуючи нашу мову там, — пояснює Артур Резніков.

Аби зібрати гроші для купівлі канцтоварів для внутрішньо переміщених дітей України, ярмарок також провели у Канаді.

– Ми продовжимо акцію, будуть видавати ще пакунки школяра і разом з тим хочемо закликати підприємців, гостей міста, наших мешканців долучатися до цієї акції. Канцтовари можна приносити у відділення консультативної служби, що знаходиться за адресою Гагаріна, 29, — додає співорганізаторка Олена Бобровська.

В рамах ярмарку дітям-переселенцям організували також розважальну програму.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?