Новини



У Львові відзначили річницю проголошення Акту відновлення Української Держави


Українські націоналісти відзначили у Львові 81-шу річницю проголошення "Акту відновлення Української Держави".

30 червня на площі Ринок у Львові відбувся мітинг біля будівлі, де 30 червня 1941 року було проголошено "Акт відновлення Української Держави". Організував акцію Конгрес Українських Націоналістів. Перед учасниками мітингу виступив Голова Проводу ОУН(б), перший заступник президента Світового конгресу українців Стефан Романів.

Стефан Романів на мітингу 30 червня 2022 року у Львові. Фото "Український погляд".

"Наша теперішня боротьба тривала та екзистенційна. Росія не залишить нас у спокої просто так. Тому нація повинна консолідуватися, виробити єдину концепцію розвитку і не здаватися. Наша сьогоднішня боротьба є продовженням тієї боротьби, яку вели наші попередники протягом століть. На звитягу нас надихають чини воїнів Армії УНР, Січових стрільців, повстанських отаманів, підпільників ОУН і бійців УПА. І ясним дороговказом висвічує шлях подвиг творців і оборонців державотворчого Акту 30 червня 1941 року. Слава Героям!" - сказано у відозві Проводу ОУН(б) з нагоди річниці.

Учасники мітингу біля Ратуші Львова. Фото "Український погляд".

У мітингу також взяли участь депутат Львівської обласної ради, директор Меморіально-пошукового центру "Доля" Святослав Шеремета і співкоординатор "Руху опору капітуляції" Валентин Балагура.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?