Новини



На Тернопільщині до роботи приступила ще одна добровільна пожежна команда


2 вересня в селі Буглів Лановецької територіальної громади Кременецького району урочисто заступила на перше чергування добровільна пожежна команда. Її створено за підтримки ГУ ДСНС області, сприяння Лановецької територіальної громади та активної участі місцевого приватного сільськогосподарського підприємства ім. Т.Г.Шевченка.

Саме на теренах цього підприємства в реконструйованій будівлі колишньої пожежно-сторожової охорони відтепер буде дислокуватись новостворений пожежний підрозділ, повідомляє Тернопільська Липа.

За християнським звичаєм місцевий священнослужитель з побажаннями миру, перемоги та Божого благословення освятив пожежну техніку, приміщення та усіх присутніх.

– Відкриття добровільної пожежної команди є позитивним прикладом свідомого ставлення до безпеки для забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території Лановецької громади. Ще один боєздатний пожежний підрозділ – це перш за все інвестиції у безпеку району, у врятовані життя та збережене від вогню майно!» – відзначив заступник начальника Головного управління ДСНС України у Тернопільській області Олександр Гавура.

Він передав ключі від пожежного автомобіля голові Лановецької територіальної громади Роману Казновецькому та пообіцяв новоствореній добровільній пожежній команді подальшу співпрацю та підтримку.

Також представник Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзначив, що на базі територіальних громад Тернопільської області вже створено 44 підрозділи місцевої та добровільної пожежної охорони.

Та цього недостатньо – аби якісно надавати послуги з гасіння пожеж і ліквідації надзвичайних ситуацій, необхідно створити ще як мінімум 43 таких підрозділи.

І нова подія дає надію, що добровільна пожежна охорона на Тернопільщині буде розвиватися: повертаємося назад, до своїх давніх европейських традицій – саме за ними завше в кожному віддаленому містечку вогнеборча команда формувалася на засадах добровільних дружин.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?