Новини



На Закарпатті визнали, що відправляли строковиків під Бахмут


Закарпатська ОВА та Західне регіональне управління Держприкодонслужби визнали, що військовослужбовців строкової служби відправляли під Бахмут.


25 військовослужбовців строкової служби з Чопського прикордонного загону звільнили в запас. Це перші демобілізовані строковики на Закарпатті з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про демобілізацію строковиків 4 квітня повідомили у Закарпатській ОВА, відзначивши, що 11 з них нібито з власної ініціативи брали участь у бойових діях під Бахмутом, і були відзначені нагородами від президента України та керівництва Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

У Західному регіональному управлінні ДПСУ уточнили, що за особливі заслуги під час захисту України від російської агресії державні нагороди отримали п’ятеро строковиків Чопського прикордонного загону, а один із прикордонників, солдат Максим Мусієнко, 10 місяців провів у російському полоні.

«Старшому солдату Павлу Вергелюку вручили медаль “За військову службу Україні”. Старших солдатів Дениса Цибуленка, Владислава Лопандю та солдата Артема Листопада нагороджено медалями “Захиснику України”. Старшого солдата Максима Зеленського відзначено орденом “За мужність” ІІІ ступеня», – розповіли у Держприкордонслужбі.

За словами керівника Чопського загону, полковника Василя Вітровчака, частина демобілізованих прийняли рішення продовжити службу в ДПСУ за контрактом.

Нагадаємо, 7 березня Володимир Зеленський підписав указ про «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби». Згідно з документом, демобілізація строковиків в Україні має відбутися упродовж квітня-травня 2024 року.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?