Новини



На Закарпатті буде новий пункт пропуску на кордоні з Румунією


Загалом в Західній Україні планується відкриття дев'яти нових пунктів перетину кордону.


На засіданні Кабінету міністрів ухвалили рішення, що дозволить відкрити новий українсько-румунський пункт пропуску «Біла Церква – Сігету Мармацієй». Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відзначивши, що в Західній Україні планують відкрити 9 нових пунктів пропуску.

«Україна та Румунія будують надзвичайно вигідне партнерство, і ми маємо на меті його постійно поглиблювати. Загалом на західному напрямку плануємо створити 9 нових прикордонних пунктів пропуску та модернізувати ще 13. Все це дасть більші можливості для українського експорту та пришвидшить нашу секторальну інтеграцію до Євросоюзу», – написав Денис Шмигаль у Telegram.

Для будівництва нового українсько-румунського КПП «Біла Церква – Сігету Мармацієй» у Тячівському районі Закарпатської області у 2021 році виділили 12 га землі, а на його облаштування планували витратити 460 млн грн. Щоб покращити пропускну здатність КПП, Україна та Румунія домовилися про будівництво 261-метрового мосту через річку Тиса між Білою Церквою та Сігету Мармацієй.

Зведення мосту планують завершити до кінця 2024 року. Міст будуватимуть коштом Румунії і ЄС, за українською стороною – будівництво дороги до нового КПП.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?