Новини



На Закарпатті поліція розігнала протест жінок проти мобілізації


Вранці 25 березня в селах Карпати та Ракошино, що в Мукачівському районі Закарпаття, жінки перекрили дороги на знак протесту проти насильницької мобілізації.

Про це розповіла журналістам речниця Нацполіції в Закарпатській області Ганна Дан. За її словами, станом на 12:30 у селах рух для проїзду авто відновили.

"На місцях працюють поліцейські, які забезпечують публічний порядок, а також вже забезпечили частковий проїзд. За фактом перекриття дороги слідчі вноситимуть відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація — стаття 279 КК України (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства)", — сказала вона.

Наразі правоохоронці встановили організаторку цих заходів. Тривають слідчі дії для притягнення винних до відповідальності, додала Ганна Дан.

Голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook написав, що 25 березня кілька десятків жінок на декілька годин перекрили трасу "Київ-Чоп" на двох ділянках: у районі санаторію "Карпати" та у селі Ракошино. Жінки обґрунтували свій протест тим, що невдоволені мобілізацією та роботою ТЦК.

"На одній з ділянок, а саме в районі санаторію "Карпати", ініціативна група жінок вирушила на розмову до місцевого ТЦК, протест було одразу припинено. У Ракошино до жінок представники ТЦК приїхали самостійно, аби вислухати претензії населення, щоб цивілізованим шляхом вирішити так звану проблему, заявлену громадянами. О 12:30 дорогу повністю розблокували. За час протесту на дорозі утворилося скупчення автомобілів, переважно вантажних", — зазначив Сергій Гайдай.

Варто зазначити, що декілька десятків жінок перекрили трасу, безперервно ходячи пішохідними переходами. Тобто формально вони діяли в рамках закону. Проте це слово в нинішній Україні двано стало порожнім звуком.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?