Новини



Російські удари по регіону: офіційна інформація


Загалом вранці 22 березня по містах України випустили понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів. Наслідки ліквідовують на Львівщині, Тернопіллі, Хмельниччині, Івано-Франківщині.


На Львіщині «шахед» влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині. Про це повідомив губернатор Максим Козицький. Повітряну тривогу на Львівщині оголосили о 02:30, вона тривала до 7 ранку. Близько 03:00 голова Львівської ОВА повідомив, що ворожі безпілотники перетнули Львівську область.

«Під час повітряної тривоги безпілотник окупантів влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині. Почалася пожежа. Зараз її гасять вогнеборці. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило», – повідомив Максим Козицький після відбою тривоги.

Згодом очільник області уточнив, що вогнеборці оперативно загасили займання. Про запровадження графіків відключення електроенергії у Львівській області поки що не йдеться.

Уламки ще одного, збитого силами ППО, безпілотника спричинили у Золочівському районі пожежу в лісовому масиві. Однак речник ДСНС Львівщини Віталій Туровцев зазначив , що пожежа в лісі не була масштабною. Вогонь з уламків безпілотника не перекинувся на насадження.

«Хочу відзначити наших оборонців неба з Повітряного командування “Захід” Повітряних сил ЗС України за блискучу роботу цієї ночі. Тільки ви знаєте, яких зусиль коштувало, щоб ця понад чотиригодинна тривога закінчилася на Львівщині без жертв та постраждалих», – додав Максим Козицький. Скільки безпілотників збили ПК «Захід» не повідомляють. Інші деталі також не уточнюють.

Під час масштабної нічної атаки, 22 березня, Росія атакувала Прикарпаття шахедами і ракетами. Внаслідок влучання по об’єкту критичної інфраструктури постраждали двоє людей. Як повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, на місці події працювали 169 рятувальників та 56 одиниць техніки.

«На світанку ворог знову атакував мирні українські міста. Пролунали вибухи й на Прикарпатті. Ворог атакував нашу область і шахедами, і ракетами. Є влучання по об’єкту критичної інфраструктури. Унаслідок влучань постраждали двоє людей, одного з них госпіталізовано. Іншому надано медичну допомогу на місці​​​​​​», – написала Світлана Онищук у Facebook.

За інформацією місцевих мешканців, знову уражено Бурштинську ТЕС, яка належить компанії ДТЕК олігарха Рината Ахметова. Своєю чергою, у ДТЕК зауважили, що внаслідок нічної атаки у деяких населених пунктах Бурштинської громади відсутня гаряча вода і тепло.

У Головному управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області додали, що площа пожежі склала близько 900 м2, вогонь гасили понад 6 годин. «О 3:40 до служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на одному із об’єктів критичної інфраструктури області. До місця виклику було направлено сили та засоби за 5 рангом виклику, а також розгорнуто пересувний пункт управління. О 8:48 пожежу було локалізовано, а о 10:06 – ліквідовано», – розповіли рятувальники.

У Прикарпаттяобленерго зазначили, що внаслідок атаки вимкнень електроенергії на території області не було. «На щастя, обійшлося без знеструмлень. В Івано-Франківській області введень графіків знеструмлень електроенергії не передбачається», – зауважили енергетики.

У свою чергу, в Укрзалізниці повідомили про затримку майже на годину поїздів, які їдуть з Прикарпаття. Йдеться про потяги «Івано-Франківськ-Черкаси», «Івано-Франківськ-Харків», «Рахів-Київ», «Ворохта-Харків». 

Під час ракетного удару, який Росія здійснила на територію України, в одному з населених пунктів Тернопільщини зафіксували падіння уламків ворожих обʼєктів. Уламки впали на територію приватних будинків селян. Ушкодженими виявилися 10 житлових будинків та 13 господарських, передає «Суспільне.Тернопіль». За даними Тернопільської ОВА, ніхто наразі не постраждав.

«На місці події працюють вибухотехніки та правоохоронці, відбувається аналіз речових доказів ворожих злочинів», – повідомили в Тернопільській обласній військовій адміністрації вранці в п’ятницю, 22 березня.

В іншому домогосподарстві цієї ночі, через вибухову хвилю пошкоджено вікна та двері приватного житлового будинку. Постраждалих немає. Відповідні служби та комісії місцевих громад працюють на місцях. Вони будуть оцінювати збитки, які були завдані внаслідок російської атаки.

Керівництво ДСНС у Тернопільській області зазначило, що фермери також під час роботи в полях можуть виявляти уламки ракет і шахедів. Якщо будуть такі випадки, то працівникам агросектору слід негайно повідомляти про це в поліцію і ДСНС.

Повітряна тривога на Хмельниччині цієї ночі тривала майже шість годин: з 01:01 до 07:00. Перший заступник голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив, що були пошкоджені обʼєкти критичної інфраструктури й житлові будинки. Є загибла та поранені. Під завалами продовжують шукати людей.

Інформацію про постраждалих і руйнування підтвердив міський голова Хмельницього Олександр Симчишин. «Жахливий ранок. Маємо пошкодження обʼєктів інфраструктури. Пошкодження житлових будинків. Є загиблі і постраждалі серед цивільних. Деталі згодом», – написав Симчишин у Telegram.

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, у Хмельницькому внаслідок обстрілу загинула ще одна людина, а щонайменше восьмеро – поранені. Працівники ДСНС врятували з-під завалів 21-річну дівчину. Пошуково-рятувальна операція триває.

Крім того, унаслідок російської атаки у Хмельницькому, Шепетівці, Старокостянтинові, Красилові та навколишніх селах зникло світло.

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?