Новини



На Буковині лікарка за грубі гроші присвоювала чоловікам групу інвалідності


В Чернівецькому районі правоохоронці викрили лікарку з лікарської консультативної комісії на хабарі в розмірі 175 тисяч гривень.

Завідувачка відділення в районній лікарні видавала військовозобов’язаним чоловікам довідки про ІІ групу інвалідності. Під час обшуків у неї вилучили готівку у різній валюті на загальну суму 8,4 млн грн. Жінку затримали під час отримання частини грошей.

Працівники Департаменту стратегічних розслідувань та поліцейські встановили, що членкиня комісії одного з медичних закладів, за гроші «реєструвала» чоловіків призовного віку особами з ІІ-ю групою інвалідності. Вартість послуги від 3500 до 5000 доларів.

«Лікарка гроші отримувала за кожен етап корупційної схеми. Під час процесуальних заходів правоохоронці задокументували отримання медикинею 2000 гривень, 600 євро та 3500 доларів хабара», – повідомили в поліції Буковини 18 березня.

Під час обшуків за місцем роботи та місцем проживання підозрюваної поліцейські вилучили гроші у різній валюті на загальну суму 8,4 млн грн. Посадовицю лікарської консультативної комісії затримали та повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Підозрюваній суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 181 680 грн. Лікарці загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?