Новини



Польські фермери вдруге заблокували на кордоні вантажівки для ЗСУ


Польські мітингарі не пропускають вантажівки із допомогою для українських військових. Військові машини Daf стоять перед пунктом пропуску «Медика-Шегині».

Про це у своїх соцмережах повідомив українець Назар Смик, який живе у Великій Британії і займається закупівлею військової та промислової техніки для України. Назар Смик у неділю, 3 березня, написав, що перед пунктом пропуску «Медика-Шегині» стоять дві його вантажівки.

«Уїбани фермери знову не пускають вантажівки для наших військових», – написав українець.

У коментарі львівським журналістам Назар Смик розповів, що дві його фури везуть до України чотири військові вантажівки Daf.

«Це демілітаризовані військові вантажівки, які йдуть на один з фондів, вони вже оплачені. Вже на місці їх розподілять між бригадами, зокрема, для 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України. Сказали поляки, що не пропустять. Говорив з посольством, там сказали, що весь кордон перекритий. Поліція пробувала перекинути вантажівки на другий пропускний пункт, а там пропускають одну фуру в годину, якщо я туди поїду, то буду декілька діб стояти», – розповів українець.

Раніше поляки вже блокували на кордоні вантажівки з допомогою військовим. Тоді Назар Смик повідомив, що його автотранспорт з технікою для ЗСУ три дні був заблокований на кордоні. Після розголосу цієї ситуації, зокрема, публікацій у ЗМІ, вантаж Назара Смика пропустили.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?