Новини



Луцька міськрада не наважилася забрати земельну ділянку у храму УПЦ МП


Луцька міська рада не наважилася подати до суду позов щодо припинення права користування земельною ділянкою для громади УПЦ МП на проспекті Соборності.

31 січня депутати міськради розглядали проект рішення про позбавлення права користування землею для найбільшого храму Української православної церкви Московського патріархару (УПЦ МП) у Волинській області – Собору Всіх Святих Землі Волинської, начебто через нецільове використання.

Депутат міської ради від фракції Громадянський рух "СВІДОМІ" Андрій Лучик заявив, що власники земельної ділянки – релігійна громада Всіх Святих Землі Волинської УПЦ МП – використовують її не за цільовим призначенням, бо ж там здійснюють комерційну діяльність.

Депутат Михайло Щур від фракції ВО "Свобода" зазначив, що питання релігії завжди викликали багато емоцій. Проте зараз мова йде не про віру, а про грубе порушення правил користування ділянкою.

"Скажіть, будь ласка, невже ми усі тут маємо такий високий рівень недовіри до департаменту муніципальної варти, який встановив факт розташування тимчасових споруд на території поруч з храмом. Зауважте, що там мова йде не про магазин зі свічками чи хрестиками, а про чистку подушок, перин і тому подібне. Невже в нас настільки високий рівень недовіри до муніципальної варти? Невже в нас настільки високий рівень недовіри до депутата, який надає фото цих споруд на земельній ділянці? Мало того, у проєкті рішення зазначається, що інспекторами муніципальної варти проведено рейд, в ході якого встановлено, що ті підприємці надали свідчення, що в них є договори оренди з релігійною громадою", – заявив депутат.

Однак частина депутатів зауважила, що такі кроки будуть надто радикальними, і слід бути більш "демократичними та толерантними" у питанні позбавлення прав користування ділянкою громади УПЦ МП. У підсумку таки перемогла позиція надіслати звернення до Держгеокадастру, щоб той спочатку встановив факт порушень, а вже потім чинити інші дії. А пропозицію щодо позбавлення громади храму права на користування земельною ділянкою підтримали лише 19 депутатів Луцької міської ради.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?