Новини



Аґентство ООН у справах біженців оприлюднило свіжу статистику біженців з України – вона вражає


З 24 лютого УВКБ ООН зафіксувало 11,9 млн. виїздів з України, а також 5,3 млн. поїздок громадян України назад. Різниця перевищує 7 мільйонів людей, але це ще не найцікавіше.

Згідно зі статистикою, яка щодня оновлюється Аґентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН), кількість біженців з України, які прибули до інших европейських країн, розбивка по країнах виглядає ось так:

– Найбільше втікло східняків... в «радімую рассєю» – близько 2,4 мільйона осіб. Навіть якщо припустити, що кілька сотень тисяч сюди було вивезено примусово, особливо дітей, однак це точно не стосується більшої частини втікачів аж ніяк. Принаймні: чесний вибір, що тут додати.

– другу сходинку, очікувано, посіда Польща з її прийнятими 1,3 мільйона переселенців. 

– її наздоганяє Німеччина: за даними ООН тут знайшло прихисток 670 000 біженців. Але ось самі німці в себе нарахували станом на 21 серпня 967 546 переселенців. Навряд чи до 1 вересня раптово звідти виїхало під 300 тисяч втікачів...

– за Чехією ООН числить 423 000 біженців

– на Італію припадає 151 000 осіб

– Іспанія прийняла 139 000 біженців.

– Майже порівну взяли до себе Молдова (90 500 біженців), Словаччина (90 600 біженців) і трішки менше Румунія (86 000 біженців).

Чомусь Аґенство проіґнорувало Угорщину. Ця співмірна з Чехією країна станом на липень цього року прихистила близько 840 000 осіб – тобто є другою після Польщі, або ж третьої – якщо вірити німецьким підрахункам – країною Европи, яка найбільше прийняла до себе втікачів з України.

Наразі ситуація з українцями перевищує інші кризи останніх десятиліть, пише uamedia.eu.

Так, 6,8 млн венесуельців залишили свою країну з 2014 року через політичну та економічну кризу, а 6,7 млн сирійців втекли від громадянської війни.

Згідно зі статистикою Міжнародної організації з міґрації (МОМ), до семи мільйонів біженців з України – потрібно додати ще 6,9 мільйона людей, що прибули в Західну України та Поділля.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?