Новини



Сьогодні, 1 вересня, на Тернопільщині розпочався новий призов на військову службу


Про це під час брифинґу обласної військової адміністрації розповів обласний «ваєнний каміссар» Ігор Гусєв. Судячи з прізвища чиновника ‑ хлопака все життя був «місцевий»: ще як з діда‑прадіда. А потім ще обурюються, коли нинішні призови порівнюються з «забриванням в москалі» часів русского царату.

– Ми починаємо заходи з призовної компанії осені 2022 року. Зразу хочу всіх заспокоїти, призову строковиків на строкову службу не буде, вона буде організована таким же чином, як ми проводили весняну призовну компанію. Тобто, призовники, прибуваючи до територіальних центрів, будуть приходити медичну комісію, буде визначатись їхній ступінь придатності, або непридатності до військової служби, а також вони повинні надавати документи стосовно надання їм відстрочок, – каже Ігор Гусєв.

Військові, які вже перебувають в казармах, повинні бути вакциновані. Про це розповів начальник обласної військової адміністрації Володимир Труш.

– Ми розуміємо, що в нас є багато військовослужбовців, які служать, які разом перебувають в казармах і ми звернули увагу на те, що в кого закінчується вакцинація, то її необхідно пройти. На що ми отримали відповідь про те, що майже всі наші військові, які зараз служать, які відправляються на передову, то вони, як правило всі вже вакциновані, або більшість з них, – каже Труш.

Варто нагадати цим таварсчам ваєнним адміністраторам, що добровільність вакцинації ще ніхто ніде в світі, включно з Україною – не скасовував.

Тим паче, що досі так нема остаточних й переконливих даних ні про ефективність вакцин, ні про їх побічні дії, які можуть вилізти боком в оглядовому майбутньому.

Зрештою, є ціла купа прикладів, коли невакциновані особи успішно ковид перехоріли‑пережили, і навспак – коли тричі вакциновані від того ж самого ковиду померли.

Очевидно, на Тернопільщині місцеве чоловіче населення вирішили добити як не посиланням на гарматне м'ясо, так через казарменну вакцинацію «забритих в москалі» різними «гусямі».


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?