Новини



На добудову двох пунктів пропуску на Буковині виділили 115 мільйонів гривень


Кошти надані для добудови пунктів пропуску "Дяківці" та "Красноїльськ". Після завершення робіт, КПП запустять у тестовому режимі.

Гроші виділили згідно з постановою Кабміну від 2 серпня. У документі йдеться, що 115 мільйонів гривень направлять з резервного фонду держбюджету на рахунок митної служби.

У пресслужбі ЧОВА повідомили, що гроші вже на рахунках митниці. Наразі проводять роботи на КПП "Дяківці" та доробляють дорогу до пункту "Красноїльськ", повідомляє Суспільне.

Станом на травень 2022 року пункт пропуску "Дяківці" був готовий на понад 70%, а "Красноїльськ" — на понад 80%. Для повного завершення робіт не вистачало 113 мільйонів гривень.

Через повномасштабну війну роботи на КПП призупиняли.

 

Довідка

Обидва пункти пропуску розташовані на кордоні Буковини з Румунією.

29 квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду анонсував цьогорічне відкриття пунктів пропуску "Красноїльськ" та "Дяківці".

Пункт пропуску "Дяківці" в 2013 році розпочали будувати в межах ґрантового проєкту з транскордонного співробітництва.

У листопаді 2021 року в обласній адміністрації повідомляли, що завершують реконструкцію КПП "Дяківці" та "Красноїльськ".

На чинному нині пункті "Порубному" черги з обох боків сягають 10-15 кілометрів, нинішня інфраструктура не справляється з потоком транспорту.

Про це повідомляв заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм на своїй Facebook-сторінці.

Для прикладу, станом на 29 серпня у черзі на “Порубному” стояло 1350 вантажівок.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?