Новини



Студенти-іншоземці хочуть повернутись на навчання в Тернопіль – але їхні гуртожитки зайняті східняками


Іншоземні студенти медуніверситету в Тернополі хочуть повернутися на навчання. У кімнатах гуртожитку, в яких вони раніше мешкали, зараз живуть переселенці. Директор студмістечка Тернопільського медуніверситету Юрій Балабан розповідає – наразі людей не виселяють. Навчання для іноземців планують відновити в жовтні.

Що робитимуть переселенці зі сходу, якщо доведеться виселитися – не знають.

– Я поставлюсь до цього [повернення студентів в гуртожитки] добре. Бо тут є інші люди і вони теж хочуть собі вчитися. От тільки як ми зможемо в тій системі облаштуватися добре? Бо на сьогодні в нас нема можливості повернутися, – каже Ігор Овсянніков зі Сходу.

Студент медуніверситету Шумаєль Атхар Кхан вже повернувся до Тернополя з Індії. Хлопець каже, друзі, з якими спілкується, також готові приїхати на навчання, пише Суспільне.

– Багато студентів, які повернулись назад, вони дуже хочуть бути тут. І скоро всі будуть. Ми так любимо Тернопіль, ми скучили й приїхали на навчання. Ми просто мотивацію отримали від вас. Тому що українці тепер найсильніші люди в світі. І ми побачили, що якщо ви можете жити, то ми теж можемо жити тут, – каже студент.

Загалом, університет отримав понад 200 заявок від іноземних студентів, які хочуть повернутися на навчання. Про це розповів директор студмістечка Юрій Балабан.

– В їхніх країнах дипломи після навчання онлайн не признають. І вони шостий курс повинні закінчити офлайн. І наші студенти-іноземці випускних курсів хочуть вернутися і продовжити навчання. Ми поки не знаємо точно скільки їх реально вернеться, тому вже це питання буде вирішуватись в міру того, як будуть поступати іноземні студенти, – каже Балабан.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?