Новини



Площу у Львові назвуть на честь польського письменника-фантаста Станіслава Лема


Відповідне рішення підтримали під час останнього пленарного засідання перед вихідними депутати Львівської міськради.

Йдеться про площу на перехресті вулиць Академіка Сахарова та Вітовського.

У пояснювальній записці до ухвали додають, що в такий спосіб хочуть вшанувати пам'ять про всесвітньо відомого письменника у межах програми до 100-річчя з дня його народження, пише Tvoe Misto.

Загалом міські обранці підтримали напрацювання робочої групи щодо перейменування вулиць 20 вулиць у Львові в межах деколонізації топоніміки.

Так, мають з'явитися вулиці Ігора Білозіра, Івана Вакарчука (батька очільника гурту ОЕ), Євгена Гладишевського, Грицька Чубая (тато відомого музиканта) тощо.

Нагадаємо, що минулого року восени у Львові відбулося урочисте відкриття інформаційної таблиці про Станіслава Лема на фасаді будинку, де мешкала його родина – на вул. Богдана Лепкого, 4.

Таблицю встановили у межах святкування 100-ліття з дня народження письменника, філософа й фантаста. Він народився 12 вересня 1921 року, а помер у 2006 році у Кракові. 

Станіслав Герман Ле́м (пол. Stanisław Herman Lem) – польський письменник-фантаст єврейського походження. Найпопулярніший серед польських письменників за кількістю мов, якими перекладено його твори.

Україна пам'ятає «своїх» поляків.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?