Новини



Нардепка з Рівного розкритикувала плани на будівництво 5-го реактора РАЕС


Народна депутатка з Рівного Соломія Бобровська розкритикувала плани «Енерґоатому» побудувати 5-ий реактор на Рівненській АЕС.

За словами народної обраниці, таке будівництво за 100 км від Білорусі у період ризику нападу — це абсурд, передає Rivne Media:

 – На Рівненщині хочуть будувати п'ятий енергоблок РАЕС. За 100 км від Білорусі. Сюр. Уся область – як на голках через імовірність вторгнення білорусів і РАЕС одна з наших найстратеґічніших і найнебезпечніших об’єктів в области й цілого реґіону, – не приховує обурення пані Бобровська.

Далі нардепка наголосила, що ще досі від наслідків окупації ЧАЕС відійти не можемо, збитки та вплив вивчаються, а ЗАЕС стала інструментом ядерного тероризму. А на Рівненщині, очевидно, війна закінчилась і небезпека минула.

– Мало того, нагадаю, цей енергоблок обіцяв ще Кучма і закладав під нього капсулу у 2004. А енергоблоку як не було, так і нема. Гірше, ніж метро на Троєщину, – нагадала знану киянами притчу во язицех обранка Рівненщини. – Але от скажіть, саме зараз нам потрібен ще один енергоблок? Коли у будь-який момент станцію можуть захопити чи поцілити? Впевнені, що це на часі?

Також вона поцікавилася, хто то будуватиме і за чиї гроші? Адже мова про мільярди, яких Україна не має.

– Зате Енерґоатом після провалу оборони ЧАЕС та ЗАЕС гарно вливає у вуха Офісу президента й українцям про цілком нормальний режим роботи й відсутність загрози. Дожились. Може б до зими краще готувались? – запитує харизматична Соломія Бобровська.

Тут можна порадити пані Соломії поцікавитися в американської Washington Post, де точно має проходити окреслений Путіним західний кордон Малоросії.

Бо якщо РАЕС таки буде розташована західніше цієї лінії – тоді можна сміливо починати будувати: на оглядове майбутнє Рівненщині не завадить, бо з Білорусі нічого їй загрожувати особливо не буде.

Але якщо східніше – тоді нардепка права: нема чого на то витрачатися даремно.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?