Новини



До Стрия переїхав Центр сучасної онкології з Краматорська


На Львівщину зі Сходу України переїхав Центр сучасної онкології Обласного територіального медичного об’єднання міста Краматорськ. Центр працюватиме на базі Стрийської районної лікарні. Туди переїхали 80 спеціалістів.

Медики із Краматорська вже почали приймати пацієнтів у поліклініці Стрийської центральної районної лікарні. Серед них спеціалісти з різних онкологічних напрямків. Зокрема, хірург-онколог та мамолог Володимир Жирко.

– Спочатку відкрили кабінет прийому. Я працюю за напрямками онкомамологія, онкодерматологія та торакальна хірургія. Ще тут буде кабінет ендоскопічний з усіма ендоскопічними обстеженнями. Також ведеться прийом хімієтерапевта та онкохірурга, — розповідає Володимир Жирко Суспільному.

До евакуації на Львівщину онкоцентр Обласного територіального медичного об’єднання міста Краматорськ мав кілька відділків. Там зокрема проводили хімієтерапія та операції онкохворим зі складними діагнозами.

– Коли вже бойові дії в безпосередній близькості від Краматорська стали відбуватися, був наказ обласної державної адміністрації про тимчасову евакуацію нашого об’єднання з обладнанням і з основною групою спеціалістів, — каже хірург.

Тепер у Стрию готують до відкриття стаціонарне відділення хімієтерапія.

Онковідділок розрахований на 25 ліжок. Там будуть приймати хворих із хірургічною онкопатологією та тих, кому потрібна хімієтерапія. У відділку є всі комфортні вимоги для отримання хімієтерапії.

Також згодом планують розгорнути відділення онкохірургії, де пацієнтів зможуть оперувати. Дотепер таких фахівців у Стрию не було.

– Раніше людині, у якої запідозрювали онкологічне захворювання – для неї це вже була стресова ситуація, психологічна травма — доводилось долати маршрут, їздити по декількох лікарнях, проходити різні обстеження, довго чекати на результати. Тепер все це можна отримати в одному місці, кваліфіковано, високоякісно. Я вважаю, що це вже дуже позитивний результат, — каже керівник Стрийської районної лікарні Олексій Ігнатов.

Хоч щось доброго зі Сходу приїхало.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?