Новини



Ціла шерега виконавців корінням з Західної України буде виступати на одній сцені з москалями


Йдеться про цьогорічне дійство Sziget, яке щоліта відбувається в Будапешті і є одним з найбільших музичних фестивалів в Европі та у світі взагалі.

Найвідомішою з цієї плеяди можна вважати закарпатську співунку Аліну Паш (Alina Pash).

Вона вже неодноразово вляпувалася в скандали пов'язані з росією: це і виступу там після 2014 року, і поїздки з концертами до Криму.

Через намагання приховати і зашахраювати останній факт – Аліна поплатилася своєю перемогою на національному відборі до Евробачення: замість неї на фінальні виступи конкурсу поїхав Kalush Orchestra, що посів другу сходинку.

– Спочатку думала відмовитися. Та згодом зважила всі "за" та "проти". По-перше, інші українські артисти, які теж заявлені у списках до виступу, тому і я погодилися. По-друге, це великий фестиваль, цей майданчик має мати противагу росіянам, – пояснює мутна співунка виданню Gazeta.ua.

Запрошені українські артисти вимагали від організаторів фестивалю скасувати виступи росіян. Sziget пішов на зустріч українцям, але в іншій формі.

Співачка з командою переконані, що своєю "правильною" присутністю допоможуть Україні на міжнародній арені набагато більше, аніж демонстративним демаршем.

На фестиваль запрошені такі українські артисти, як:

Krapka;Koma – львівська формація
Luiku – очільник гурту Дмитро Ципердюк походить з Івано‑Франківська
Etapp Kyle – з Буковини


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?