Новини



Ві Львівській ОВА вважають недоречним вивчення у школі російської літератури


Ця культура неефективна, бо не зуміла перевиховати дикунів – заявив директор департаменту освіти та науки Львівської ОВА.

– Російська культура (російська література в тому числі), як ми бачимо, виявилася неефективною. В тому плані, що вона так не зуміла виховати з дикунів нормальний народ, який вміє жити в дружбі з сусідами. Вони так і залишились дикунами. Оскільки ми переконалися в неефективності російської культури, то ми вважаємо, що на даному етапі вона не потрібна в шкільній програмі, – наголосив директор департаменту освіти та науки Львівської ОВА Олег Паска.

В коментарі для Espreso Zahid він розповів, що львівський департамент освіти та експертна рада скерували до міністерства звернення, в якому попросили Гоголя перевести в курс української літератури, а інших російських авторів – просто вилучити з курсу зарубіжної літератури.

Нагадаємо, що ще 3-го червня робоча група з оновлення навчальних програм рекомендувала викреслити російських письменників із курсу зарубіжної літератури.

Однак, після нарад у МОН, представники міністерства повідомили, що в шкільній програмі залишаться твори таких письменників, як Булгаков, Короленко, Кузнєцов, Ільф та Петров.

Львівська ОВА так не вважає.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?