Новини



Буковина та Підкарпаття разом! У справі контрабанди


Буковинець та закарпатець транспортували контрафактні цигарки до Румунії саморобним літальним апаратом – їм повідомили про підозру.

За даними слідства, з метою одержання прибутку від переправляння незаконно виготовлених тютюнових виробів до Румунії, буковинець та житель Закарпаття завантажили у безпілотний літальний апарат 300 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку України. Однак затія не вдалася – на місці запуску безпілотника у селі Буденець Чернівецького району їх викрили прикордонники.

Про це повідомила Чернівецька обласна прокуратура, передає Espreso Zahid.

Повідомлено про підозру двом чоловікам, які транспортували незаконно виготовлені підакцизні товари.

Це вже не перший випадок, коли так звані «контрабандисти» показують високий технічний рівень у своїй діяльности, про що ЗУНР вже згадував.

Щиро кажучи, влада в цих випадках діє однакого нерозсудливо.

З економічної точки зору, хлопці розвивали експорт з України, а це, як відомо, приносить тверду валюту й в без того розгойдану господарку країни.

Тому безакцизними цигарками мали б насамперед мастити собі голови румунські пограничники, а не українські. Звісно, якщо це їм, румунам, взагалі цікаво.

По‑друге, хлопці показали неабияку технічну зарадність, зробивши самотужки дрон. То вже тільки за одне це потрібно було б їм якусь відзнаку чи заохочення дати!

Але видається, цій країні зовсім не потрібні ні свої Тесли, ні Генрі Форди...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?