Новини



Одну з вулиць Львова назвуть іменем Вакарчука


З ініціативою перейменування вулиці Департамент освіти і науки Львівської ОВА звернувся до міського голови Львова Андрія Садового

Йдеться не про відомого очільника гурту Океан Ельзи, а про його тата — науковця і громадського діяча Івана Вакарчука. Про це повідомили у ТҐ-каналі Львівської ОВА, передає Espreso Zahid.

— Це буде гідним вшануванням Героя України, який зробив величезний внесок у розвиток нашої держави як міністр освіти і науки України та ректор Львівського національного університету імені Івана Франка. За його каденції у міністерстві запровадили прозору систему ЗНО для вступу абітурієнтів, – пишуть у Львівській ОВА.

Сам науковець не є вродженим львів'янином: він народився в Молдові. Але ві Львові Іван Вакарчук навчався, здобув наукові ступені, вступив там спочатку в КПСС, а потім переметнувся в «Народний Рух України за перебудову».

На президентських виборах 1999 року був довіреною особою Леоніда Кучми, а за президенства Ющенка, в 2007—2010 роках був Міністром освіти України.

Тривалі роки керував Львівським Університетом: в 1990—2007 та 2010—2013.

Подейкують, що саме тато в середині 1990-х роках дав Святославові Вакарчуку перші 4000 доларів на підтримку гурту Океан Ельзи, який тільки-но спинався на ноги.

З того й почалась кар'єра «Вакара». Себто вже сина.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?