Новини



200 мільйонів гривень львівської компанії могли піти на фінансування російської агресії


Аналітики Бюро економічної безпеки викрили на Львівщині підприємство, яке завозило сировину та обладнання з РФ.

Окрім імпорту сировини та обладнання з РФ, російська компанія виконувала замовлення Міністерства оборони Російської Федерації та відповідно сплачувала податки до держбюджету РФ у великих розмірах, повідомляє Львівська Мануфактура Новин.

Під час розслідування в української компанії виявили заборгованість перед російським підприємством — 200 мільйонів гривень. Якби українська компанія виплатила цю суму, гроші могли б бути використані для фінансування збройної агресії РФ проти України.

Щоб запобігти виплаті боргу, працівники Бюро економічної безпеки (БЕБ) звернулися до Кабінету Міністрів України. Вони запропонували примусово вилучити кредиторську заборгованість як об’єкт права власності РФ та її резидентів.

— Пропонується розглянути питання щодо примусового вилучення цієї кредиторської заборгованості, як об’єкта права власності російської федерації та її резидентів відповідно до Закону України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів, — йдеться в офіційному повідомленні БЕБу.

Мабуть, десь не поділилися — ось вже й «вороги народу»: відразу звинувачення в прив'язці на російський бізнес, арешт коштів, і таке інше.

Зараз війна: вона все спише.

До речі — просто спитати: а перегін газу з РФ українським газогоном: хоч на день зупинявся від 24.02.2022, чи «єта друґоє»?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?