Новини



Володимир-Волинський район вже не волинський


Верховна Рада перейменувала Володимир-Волинський район. Відтепер район називатимуть Володимирським

Рішення про це ухвалили після того, як в грудні 2021 року відбулось перейменування райцентру Володимира-Волинського на просто — Володимир. Це історична назва міста, якою послуговувались до приєднання краю до Російської імперії.

Про перейменування повідомив народний депутат України Ігор Гузь у понеділок, 18 липня. За його словами, за це рішення проголосували 327 нардепів, інформує Zaxid.net.

Верховна Рада підтримала перейменування Володимир-Волинського району вслід за поверненням історичної назви місту. 327 голосів «за»! Завершуємо історію з поверненням автентичної назви, імені, яке Володимир носив століттям, і яке загарбала свого часу Росія. Повертаємо історичну справедливість, – зазначив він.

Також він опублікував результати голосувань.

Згідно зі знятком, рішення підтримали 211 депутатів «Слуги народу», 20 депутатів «Європейської солідарності», 15 від «Батьківщини», 15 від «Платформи за життя та майбутнє», 10 від «За майбутнє», 14 від «Голосу», 17 від групи «Довіра» та 13 від партії «Відновлення України». Також рішення підтримали 13 позафракційних нардепів.

Зазначимо, що в грудні 2021 року парламент України перейменував місто Володимир-Волинський. Йому повернули історичну назву: Володимир.

Додаток «Волинський», згідно з інформацією істориків, з'явився лише наприкінці 18 століття, коли частину України приєднали до Російської імперії. Таким чином російська влада хотіла відрізнити місто від Володимира-на-Клязьмі.

Очевидно, ці історики мають на думці поділи Речі Посполитої: в цім випадку її Третій поділ. Бо вести мову про якусь «Україну» як суверенний суб'єкт, від якого хтось кудись міг приєднувати її частини в 1700-х роках — якось говорити не доводиться.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?