Новини



Вночі Росія атакувала Львівщину п'ятьма безпілотниками


Повітряну тривогу в області оголошували двічі. Наразі відомо про двох постраждалих.


Перша повітряна тривога була оголошена о 02.37 і тривала до 03.35. Шахеди летіли курсом на Буськ, потім на Львів, працювала ППО. Повторно повітряна тривога була оголошена о 04.29 і тривала до 05.30.  

„Ворожий безпілотник між Олеськом та Бродами”, — повідомила Львівська ОВА. Шахеди згодом летіли курсом на Новий Яричів,  Дубляни та Малехів. 

За інформацією від ПвК «Захід» станом на 05:55, під час першої нічної тривоги, яка тривала з 02:32 по 03:35 19 червня, у повітряний простір Львівщини зайшли 4 ворожі безпілотники. Під час другої тривоги, яка тривала з 04:27 по 05:24,  область намагався атакувати ще один «шахед». Всі вони начебто були знищені. 

„Під час першої нічної атаки «шахедів» на Львівщині постраждав 47-річний чоловік. У Малехові чоловік отримав різані рани”, — сказано у повідомленні Львівської ОВА.

Львівська міськрада натомість повідомила: "Відомо про одного пораненого чоловіка-охоронця, 70 років.  Стан середньої важкості. Медики надали йому допомогу на місці, обійшлося без госпіталізації". У Малехові внаслідок атаки був зрузнований багатоповерховий житловий будинок, пошкоджено офісне приміщення.  У приватному секторі вибито вікна у 5 будівлях, додала у своєму повідомленні влада Львова. 

Були влучання і по Львову. "Фіксуємо ще одне руйнування внаслідок нічної атаки Шахедів. Науково-дослідницький інститут у Львові", - написав пізніше мер міста Андрій Садовий. Він не уточнив про який саме інститут йдеться. 

Натомість Львівська ОВА повідомила, що це будівля Державного науково-дослідницького контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок.

"Уламки ворожих безпілотників у Львові пошкодили адміністративну будівлю Державного науково-дослідницького контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок. Уламки БПЛА зруйнували дах, стіни та перекриття 2 поверху орієнтовно на площі 800 квадратних метрів", - сказано в повідомлені.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?