Новини



У Львові таємно пройшов форум російської опозиції


Про форум не знала місцева влада, хоча там засвітився представник Офісу президента та депутат Верховної Ради.

Першим про форум написав колишній депутат Держдуми РФ, а тепер "російський опозиціонер" Ілля Пономарьов. За його словами, у Львові 22-23 травня провели другий "Форум російської опозиції", який зібрав понад 40 діячів.

Зокрема, був присутній радник Офісу президента Михайло Подоляк, а також представники всіх трьох російських добровольчих батальйонів та навіть Верховної Ради України (депутат від "Слуги народу" Олег Дунда). 

"На Форумі вирішили створити постійну організаційну структуру для підтримки сильного опору. Його створення буде завершено на наступному форумі, а поки оголошено про п'ять комітетів майбутньої асоціації", - написав Ілля Пономарьов.

Радіо Свобода написала, що такий форм справді був у Львові, а у прийнятій за підсумками заходу резолюції йдеться, серед іншого, що напередодні наміченої на середину червня у Швейцарії міжнародної конференції щодо України учасники "Львівського форуму висловлюють підтримку мирним ініціативам українського президента Володимира Зеленського".

Натомість місцева влада нічого не знає про цей форум. Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що направив запит у "відповідні органи".

"Пишуть, що у Львові сьогодні працює форум якоїсь російської опозиції. Учасники нібито Ходорковський, Каспаров, Фейгін, Шендерович та інші прізвища, мені не дуже відомі. Хто знає, це якийсь жарт? Запит у відповідні органи вже відправив" – написав Садовий.

У Львівській ОВА та в главку СБУ ніяк не коментували проведення форуму.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?