Новини



Франкфурт-на-Майні став 24 містом-побратимом Львова


Франкфурт-на-Майні – фінансова столиця Німеччини, де також розташований головний офіс Європейського центробанку.

Львів і Франкфурт-на-Майні стали містами-побратимами. Відповідну угоду 14 травня підписав міський голова Львова Андрій Садовий. Це вже 24 місто в світі і третє в Німеччині, з яким Львів налагодив партнерські стосунки.

«Завдяки таким партнерам ми вже фактично є членами європейської родини. Ця співпраця наближає нас до дня офіційного вступу до ЄС», – заявив Андрій Садовий.

Окрім підписання угоди про партнерство з містом, у Франкфурті мер Львова провів зустрічі з банкірами. У фінансовій столиці Німеччини розташовані головний офіс Національного банку та головний офіс Європейського Центрального банку.

Франкфурт-на-Майні – єдине німецьке місто, що входить до 20-ки світових альфа-міст, які є важливим елементом міжнародної економічної системи. Франкфурт є другим містом Німеччини і сорок восьмим у світі за рівнем вартості життя.

Щорічно у місті проходять понад 30 виставок світового масштабу, зокрема Франкфуртський автосалон та книжковий ярмарок, які є найбільшими в світі у своїх галузях, а також тисячі міжнародних конференцій.

Нагадаємо, що іншими містами-побратимами Львова є такі міста: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдив, Рочдейл, Жешув, Тбілісі, Фрайбург, Канни, Вюрцбург, Орхус, Пула, Рейкʼявік, Катовіце, Грац, Мехелен.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?