Новини



Східняк купив виробника снеків KABANOSY з Луцька


Луцькі підприємства, що випускають продукцію під торговими марками Kabanosy, «Чікенззз», Parowki, тепер належатимуть аграрному магнату Юрію Косюку.

Київський агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) аграрного магната Юрія Косюка купив 24,9% корпоративних прав ТзОВ «Український м’ясний хутір» бізнесмена Олега Дмитрука з Луцька. Підприємства Олега Дмитрука випускають снеки під торговими марками Kabanosy, «Чікенззз», а також класичні ковбаси та сосиски під торговою марками «М’ясний хутір» і Parowki.

Насправді МХП уклав договір купівлі-продажу 100% корпоративних прав м’ясопереробного бізнесу з Луцька. Проте для викупу решти 75,1% корпоративних прав МХП має отримати дозвіл Антимонопольного комітету України. У компанії вважають, що це станеться до кінця 2024 року. Повна вартість угоди становить 14 млн євро, викуплена частка коштує 3,5 млн євро.

«Миронівський хлібопродукт» – найбільший виробник та експортер курятини в Україні. За даними компанії, вона займає понад 55% українського ринку виробництва курятини та 35% її споживання. МХП представлений торговими марками «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський». Юрій Косюк через компанію WTI Trading Limited володіє 59,7% акцій МХП.

Основні потужності групи розташовані в Україні, також вона має фабрики у Словенії, Сербії, Хорватії й Боснії та Герцеговині. Її земельний банк становить 360 тис. га.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?