Новини



Зеленський змінив керівництво СБУ в двох областях регіону


Нових керівників отримали главки СБУ в Закарпатській та Волинській областях. Обидва призначенці мають досвід роботи у Львові.

Сергій Кононенко (згори) та Іван Рудницький

Володимир Зеленський призначив начальником управління Служби безпеки України в Закарпатській області Сергія Кононенка. Про це йдеться в указі президента від 1 травня.

До призначення на посаду начальника СБУ на Закарпатті, 42-річний Сергій Кононенко півтора роки очолював управління Служби безпеки України у Кіровоградській області, де замінив загиблого від вогнепального поранення Олександра Наконечного. Перед цим Кононенко був заступиником начальника главку СБУ у Львівській області. Тоді місцеві активісти звинувачували його в організації схеми поборів на митниці.

Нагадаємо, що після звільнення у серпні 2023 року з посади начальника управління СБУ в Закарпатській області Євгена Борзілова, обов’язки керівника обласного управління СБУ виконував Володимир Блуд.

Ще одного з екс-керівників СБУ на Закарпатті, Івана Рудницького, який очолював обласне управління у 2019-2022 роках, Володимир Зеленський 1 травня призначив начальником СБУ у Волинській області.

46-річний Іван Рудницький – уродженець міста Дрогобич Львівської області. У 2014-2015 роках працював заступником начальника СБУ у Закарпатській області, був начальником Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. У 2015-2018 роках займав аналогічну посаду у Львівській області. Із липня 2019 року очолював СБУ у Закарпатській області, а з 2022 року – СБУ у Полтавській області.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?