Новини



Затримали волинського "чудотворця", який з ухилянтів робив волонтерів


Правоохоронці 14 березня затримали керівника волинського благодійного фонду за переправлення ухилянтів через кордон під виглядом волонтерів.

Керівника благодійної організації підозрюють у незаконному переправленні осіб через державний кордон України та вимаганні й одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, – повідомили у прес-службі Житомирської прокуратури.

Слідство встановило, що керівник-засновник благодійної організації, зареєстрованої на Волині як міжнародний благодійний фонд, займався переправленням через кордон чоловіків, які підпадали під мобілізацію.

«Благодійник» діяв за розробленою заздалегідь схемою. Він гарантував ухилянтам перетин кордону у якості водіїв-волонтерів та безперешкодний виїзд за межі України через один з пунктів пропуску Волині.

Такі послуги підозрюваний надавав, звісно, не безкоштовно. Зокрема, чоловіка з Житомира він пообіцяв переправити за кордон за 2000 доларів США. Перший транш – 40 тисяч гривень – махінатор одержав, після чого виготовив та передав посвідчення водія-волонтера на ім’я ухилянта. Іншу частину мав одержати згодом.

Однак у день незаконного перетину кордону, під час одержання 200 доларів США (у гривневому еквіваленті) для позитивного «вирішення питання» безпосередньо з працівником прикордонної служби, ділка викрили «на гарячому». Під час обшуків у приміщенні благодійного фонду вилучено статутні документи, печатки, готівку тощо.

«Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Головним управлінням Нацполіції в області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Як повідомляв ЗУНР, днями Львівська ОВА оприлюднила список організацій, причетних до втечі ухилянтів.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?