Новини



Перші польські втрати на фронті


Під час боїв було знищено першу гаубицю «Краб», яку Польща передала Україні для захисту від російського вторгнення. Екіпаж техніки не постраждав.

— Знищено першу польську самохідну гаубицю «Краб». Найголовніше, що, за попередньою інформацією, його екіпаж не постраждав, — повідомляє про це вже відомий за відвертими кадрами канал «Труха» на своєму Twitterі.

Наприкінці травня у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Польща надасть Україні 18 самохідних гаубиць, які мали використовувати три артилерійські з'єднання. Польща також навчила 100 українських гармашів керувати «Крабами».

Відомо, що до середини липня до України прибуло 10 одиниць техніки, які були доставлені залізницею.

– Росіяни вже відчули, що таке сучасна артилерія і що вони не матимуть безпечної бази на нашій землі, – цитує президента України Володимира Зеленського польське видання Оnet.pl.

Загалом Польща може надати Україні близько 60 «Крабів».

Гаубиці відіграють важливу роль у збройних силах будь-якої країни. Завдяки їм можна вражати цілі навіть за кілька десятків кілометрів, знищуючи ворожі артилерійські батареї, радіолокаційні системи, командні пункти та вражаючи інші цілі.

«Краб» оснащений повністю розробленими в Польщі електронними системами, які відповідають за управління вежею, а також за розрахунок необхідних пострілів.

Поєднання високої скорострільності, малого часу реакції, великої далекобійності, вогневої потужності з високою точністю робить «Краба» не тільки найпотужнішою гарматною гаубицею Войська Польського, але й вважається експертами однією з найкращих у світ.

Гармати «Краб» — це далеко не єдиний різновид польської зброї, що постачається в Україну. Але точно найпотужніший і найкрупніший на поточну мить. 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?