Новини



Українські перевізники проводять дзеркальну блокаду поблизу польського кордону


15 лютого біля міжнародного пункту пропуску "Дорогуськ-Ягодин" розпочалася мирна акція протесту українських перевізників, які зібралися у відповідь на дії польських фермерів.

На кордон приїхала колона з 15 вантажівок і орієнтовно 20 легкових авто. Українські перевізники і водії, які долучилися до акції протесту, планують зупиняти й перешкоджати руху Україною водіям польських вантажівок, які об'їжджають на пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин" загальну чергу.

На Ягодині акція протесту стартувала орієнтовно об 11:00. На місці проведення акції чергують правоохоронці. На вантажівках водії розмістили плакати із написами українською та англійською мовами – тобто акція зорієнтована насамперед на західні ЗМІ, а не на польську сторону.

Як повідомив речник громадської організації "Перевізники Західного регіону" Богдан Коваль, мітингувальники уже затримали першу вантажівку на польській реєстрації. З його слів, учасники акції протесту планують забороняти йому проїзд впродовж години. Згодом обіцяють дозволити рух.

Як довго триватиме акція наразі не відомо. Попередньо українські перевізники планують перебувати на кордоні до 10 березня, як і польські фермери зі свого боку кордону.

Як повідомляв ЗУНР, 9 лютого через рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року, польські фермери відновили блокаду кордону з Україною у трьох пунктах пропуску («Медика – Шегині», «Гребенне – Рава-Руська» і «Дорогуськ – Ягодин»), які розпочалися ще у листопаді 2023 року. 12 лютого поляки заблокували ще два КПП – «Угринів – Долгобичув» і «Зосин – Устилуг».

Станом на ранок 14 лютого у п’яти заблокованих польськими фермерами пунктах пропуску на кордоні із Польщею перебуває 1300 вантажівок, які очікують на перетин кордону у бік України. Найбільше вантажівок навпроти КПП «Гребенне – Рава-Руська» і «Дорогуськ – Ягодин».


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?