Новини



На Львівщині викрили керівника благодійного фонду, який переправляв ухилянтів за кордон


Правоохоронці затримали у Львові 38-річного чоловіка, який незаконно перевозив чоловіків за кордон за грубі гроші. Про це 8 лютого повідомила поліція у Львівській області.

Як з’ясували правоохоронці, за 10 тисяч доларів США мешканець Самбірського району взявся організувати для чоловіка призовного віку незаконне переправлення через кордон України.

Для цього він повинен був виготовити для «клієнта» комплект фіктивних документів про призначення йому групи інвалідності. Це надавало йому можливість виїхати за кордон в умовах воєнного стану, а також перевезти в одну з європейських країн.

В СБУ повідомили, що затриманий – 38-річний керівник благодійного фонду з Самбірщини, який забезпечував нелегальний коридор втечі до країн Євросоюзу.

«Чоловік реалізовував різні варіанти незаконних схем. Зокрема, оформляв ухилянтів під виглядом водіїв транспортних засобів, що здійснюють перевезення гуманітарних вантажів через кордон», – додали в СБУ.

Затримали зловмисника «на гарячому», під час отримання першого траншу – 5000 доларів США. Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Фігуранту загрожує позбавлення волі на термін до 9 років.

Першим ім’я затриманого за переправлення ухилянтів керівника благодійного фонду повідомив журналіст Тарас Середич. Джерела у правоохоронних органах підтвердили, що затриманим за незаконне переправлення чоловіків призовного віку за кордон є Володимир Смолінський, який є засновником та керівником Благодійного фонду «Закон і справедливість».


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?