Новини



Мер Івано-Франківська закликав мешканців багатоповерхівок на зиму перебратися на села


За словами мера, ситуація з відключеннями електроенергії надалі буде погіршуватися, аварійні відключення можуть тривати не годинами, а днями.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав мешканців багатоповерхівок на якийсь час переїхати в село до родичів чи знайомих. Разом із тим, мешканців прилеглих до Франківська сіл він закликав прийняти у себе на зиму жінок і дітей із багатоповерхівок.

Про ситуацію з відключеннями світла та проблеми з опаленням у місті мер Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів у четвер, 17 листопада, під час ранкового ефіру на радіо «Західний полюс». За його словами, внаслідок російських обстрілів і проблем з електропостачанням у місті наразі без опалення залишається 53 багатоквартирні будинки (всього у місті понад 2 тисячі житлових багатоповерхівок). На місці працюють аварійні бригади, але спрогнозувати точний час відновлення опалення наразі неможливо.

Разом із тим Руслан Марцінків наголосив, що ситуація з відключеннями буде погіршуватися і закликав мешканців багатоповерхівок переїхати на якийсь час до родичів чи знайомих у село. Також мешканців сільської місцевості мер закликав прийняти у себе на зиму жінок і дітей, які живуть у багатоповерхівках.

«Треба готуватися до гіршого. До того, що світла може не бути днями, а не годинами. І я це серйозно говорю. Маємо певний час, щоб підготуватися. Мій прогноз – півтора два тижні, для того, щоб підготуватися до масштабних відключень, якщо ворог далі буде продовжувати такі обстріли», – зазначив Руслан Марцінків.

«Рекомендую знайти місце перебування у сільській місцевості, в індивідуальних будинках. Хтось може має родину, знайомих в селах. Бажано домовитися про проживання, бо дуже важко буде виживати у багатоквартирних будинках», – додав міський голова.

Руслан Марцінків зазначив, що для мешканців багатоповерхівок мерія надасть інформацію про місця, де можна буде набирати воду, а також про адреси пунктів обігріву для літніх людей і жінок з дітьми у разі таких масштабних відключень.

Також міський голова нагадав, що мерія забезпечує генераторами належно облаштовані бомбосховища у багатоповерхівках. Проте наразі міська влада роздала лише 10 таких генераторів, зате обіцяє ОСББ буржуйки. Чи вистачить їх на всі багатоповерхівки – запитання риторичне.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?