Новини



У Польщі завершилися найбільші військові навчання країн Вишеградської групи


У Польщі з 4 до 9 листопада тривали навчання "Пума-22", які стали найбільшими військовими маневрами країн Вишеградської групи в цьому році.

Крім підрозділів країн Вишеградської групи, у навчанні брали участь підрозділи союзників з Великої Британії та США. Основним виконавцем навчань є 21-а окрема гірськострілецька бригада, але до участі у навчаннях залучаються також інші підрозділи зі складу 18-ї окремої механізованої бригади (ОМБр). У маневрах беруть участь майже 2 тисячі військовослужбовців та близько 300 одиниць техніки.

"У навчаннях взяли участь військовослужбовці з Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини, а також союзники зі США та Великої Британії, які перебувають на Підкарпатті у зв'язку з ситуацією за нашим східним кордоном - зазначили у пресслужбі 18-ї ОМБр. - Метою навчань є покращення взаємосумісності військ, що беруть участь у навчаннях, а також перевірка здатності планувати, організовувати та проводити тактичні операції у взаємодії з союзниками".

Сценарії навчань включали проведення маневреної оборони, форсування водної перешкоди на річці Сян, ліквідацію забруднення хімічними підрозділами, перевірку процедур виклику артилерії на вогонь (Call For Fire) та медичної евакуації (MEDEVAC), а також інтегроване гасіння пожежі. Завдання будуть виконуватися вдень і вночі. "Ми зосереджені на посиленні оперативної сумісності та розбудові довіри між військовослужбовцями з Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Великої Британії та США, які беруть участь у спільних навчаннях", - додали у прес-службі. Навчання також спиралися на досвід та уроки, отримані під час війни в  Україні.

У навчаннях брали участь переважно бронетанкові та механізовані підрозділи Сухопутних військ, але були задіяні й інші роди військ - артилеристи, сапери, хіміки, зенітники та розвідники. Один з епізодів навчань передбачав спільні стрільби бронетанкових підрозділів Польщі, Великої Британії та Чехії". "Спільний вогонь на навчаннях вели польські танки "Леопард", британські "Челленджери" та чеські танки Т-72 за підтримки мотопіхоти, артилерії та авіації Повітряних сил", - відзначено у повідомленні.

Паралельно з навчаннями "Пума-22", які були тактичними навчаннями з військами, пройшли також командно-штабні навчання "Система-22", "Гепард-22" та "Сян-22". 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?