Новини



Фінська диригентка Даля Стасевська привезла до Львова 20 тисяч пар вовняних шкарпеток для ЗСУ


8 жовтня у Львівській національній філармонії ім. М. Скорика оркестр "INSO-Львів" відкриє свій новий концертний сезон програмою «Лиш боротись - значить жить!» під дириґуванням фінської диригентки українського походження, волонтерки Далі Стасевської. Її візит до Львова має не тільки мистецьку, а й волонтерську мету.

Даля Стасевська є головною запрошеною диригенткою Симфонічного оркестру Бі-Бі-Сі (Велика Британія) і головною диригенткою Lahti Symphony Orchestra, (Фінляндія).  Але водночас активною волонтеркою, що разом зі своїми родичами з першого дня війни об’єднала українців Фінляндії і допомагає ЗСУ.  

Візит Далі Стасевської до Львова має не тільки мистецьку, а й волонтерську мету.

Дириґентка уже приїхала до нашого міста на укомплектованому для бійців позашляховику, який вирушить прямісінько на передову. А ще дириґентка привезла для захисників України 20 тисяч пар вовняних шкарпеток, що їх спеціально зв'язали за українських захисників фінські жінки

– У фінів існує прикмета, — пояснюють у філармонії, — що зв’язані власноруч та з любов’ю шкарпетки гріють і тіло, і душу, захищають віз злих сил. Свого часу такі шкарпетки в’язали фінські жінки, коли проводжали своїх дітей на війну з російськими окупантами в 1939 році. Сьогодні такі шкарпетки мають дати українським захисникам відчуття тепла підтримки фінського народу.

Цікаво, щоби то такого потрібно було б зв'язати, щоб могло захистити Західну Україну від навали російськомовного східняків, або хоча б їх миттю перетворювало на українськомовних?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?