Новини



У Франківську розшукують аферистів, котрі за добу ошукали довірливих прикарпатців на майже 120 тис. грн


За минулу добу до поліції Івано-Франківської області звернулися кілька мешканців Прикарпаття, котрих ошукали через інтернет.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області.

Зокрема, 36-річна жителька Косівського району отримала напередодні повідомлення про те, що отримала соціальну виплату і фішингове посилання на мобільний додаток одного з банків. Щоби авторизуватись у ньому, довірлива жінка ввела цифри своєї банківської карти та пін-код. І за лічені хвилини її рахунок був спустошений. Двома платежами аферист зняв майже 32 тисячі гривень.

Ошукали невідомі шахраї  й 33-річну мешканку села Яблуниця Верховинського району. Жінка хотіла придбати автомобіль. Знайшла оголошення в інтернеті та переслала невідомому продавцю завдаток – 73 500 гривень. Тепер аферист на зв'язок не виходить. Транспортний засіб жінка не отримала. 

У сіті шахраїв потрапила і 34-річна мешканка Снятина. Жінка через телеграм-канал хотіла замовити зимову форму та одразу скинула гроші - понад 10 тисяч  гривень. Однак оплачений товар досі не отримала.

Як інформують у поліції, за всіма фактами розпочате розслідування.

Однак поліцейські вкотре закликають громадян бути обачними.

А це наразі означає: не довіряти  невідомим особам, не переходити  за підозрілими посиланнями; не поспішайте переказувати кошти на невідомі рахунки.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?