Новини



В Кракові з'явився сквер Вільної України


Заради утримання назавжди кількох мільйонів працездатних українських біженців та їх дітей можна не одну вулицю чи парк переназвати.

Офіційно у Кракові з’явився сквер Вільної України, який розташовано поруч із російським консульством. Як підкреслив мер Кракова, його розташування не випадкове, — пише польска PAP.pl

— Ми хочемо продемонструвати єдність з Україною. Він (перебуваєте) в специфічному місці, якраз біля російського консульства. Ми хочемо показати, що ми з вами, що ми воюємо, тому що ви воюєте, як і в наші традиції, за вашу і нашу свободу. Ви завжди можете показати, що Давид також переможе Голіафа», — сказав пан Майхровскі, звертаючись до українців.

Мер Кракова зазначив, що створення цього місця є ще одним символічним жестом, на додаток до величезної конкретної допомоги, яку поляки, включно з Малопольським воєводством, розпочали одразу після початку війни.

Ніхто не очікував, що в 21 столітті ми матимемо справу з такою жорстокою агресією просто за нашим кордоном. Всі думали, що Друга світова війна на території Європи – це був кінець усіх вбивств, бійок і всієї тієї трагедії, яка тривала. Вийшло інакше, — констатував він.

Майхровскі зазначив, однак, що початок війни в Україні «викликав величезний імпульс дружби з боку поляків», і місто Краків під його керівництвом почало допомагати як українцям, які залишились в охопленій війною країні, так і тим, хто мав утікати від війни.

Тим, хто багато місяців допомагав українцям, також подякував голова ради міста Кракова — Рафал Комаревіч.

— Я хотів би подякувати також за найголовніше – за те, що ви прийняли наших братів-українців у своїх домівках, – підкреслив він. Він також звернувся до тисяч українців, які проживають у місті та регіоні.

— Я хотів би, щоб ви відчували, що ви завжди можете на нас розраховувати. Ми завжди будемо з вами і будемо вам допомагати, я хотів би заявити про це в цьому символічному місці», — додав Комаревіч.

Як то кажуть, чого тільки не наговориш, аби завабити «кріпаків» до «доброго пана»! Буде не дивно, коли рочків так через 10-15 сквер переназвуть щось на кшталт: «Пам'яті жертв Волинської різні» абощо.

Але «закріпаченим» це буде вже не цікаво...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?