Новини



На Буковині викрили масштабне виробництво амфетаміну (ВІДЕО)


У Чернівецькій області правоохоронці зупинили масштабне виробництво наркотиків. Нелегальна лабораторія у промислових масштабах виготовляла амфетамін, який потім продавали в усіх реґіонах України, зокрема, у прифронтових районах – себто «добро» їхало на Схід, де був стійкий і чималий збут.

– Продаж наркотичних засобів відбувався через месенджери, потім їх передавали за допомогою "закладок" чи поштових відправлень. Слідством встановлено близько півтисячі фактів відправлення наркотичних засобів через поштових операторів, — йдеться у повідомленні Державного бюро розслідувань.

Працівники ДБР виявили та вилучили лабораторне обладнання та прекурсори, цистерни з реагентами, які використовують для виготовлення психотропних речовин та понад 5 тисяч готових доз амфетаміну.

Також під час збуту чергового пакунку з амфетаміном «на гарячому» було затримано реалізатора, який здійснював гуртові закупки у лабораторії та перепродавав наркотики.

Загалом до функціонування нелегальної лабораторії було залучено приблизно 10 осіб, повне коло учасників буде встановлено слідством. Тривають перевірки осіб, які забезпечували функціонування «бізнесу» в інших областях. Слідство триває.

Затриманому вже повідомлено про підозру у незаконному виробництві та збуті наркотичних засобів у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?