Новини



В Івано-Франківську відкрила офіс одна з найбільших ІТ-компаній України


Одна з найбільших ІТ-компаній України N-iX офіційно відкрила офіс в Івано-Франківську, в якому працюватимуть пів сотні фахівців. Купа з них – східняки.

У новому офісі офлайн працюватимуть 50 фахівців з Харкова, Львова, Києва та Івано-Франківська. Компанія вирішила відкрити локацію, щоб збільшити команду, оскільки кількість ІТ-спеціалістів в Івано-Франківську збільшується.

Про це на фейсбук-сторінці повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Щоправда, це збільшення відбувається не через зростання кількості саме місцевих спеціялістів, а таки через прибулих східняків.

Івано-Франківськ стає ІТ-містом. Сьогодні близько п’яти тисяч айтівців працює в місті. Ще рік тому їх було на половину менше і те, що їхня кількість подвоїлась за рік – хороша тенденція, – пише Марцінків.

– Багато людей переїжджають зі сходу України, їх приваблює комфорт проживання в місті і безпека, адже в своїх домівка її вони, на жаль, зараз знайти не можуть. У Франківську хороша тенденція до розвитку ІТ-технологій. Тому ІТ-компанії активно відкривають тут офіси, або вже працюють, – розповів директор з галузевих питань компанії N-iX Святослав Кавецький.

Про комфорт Франека – багато хто знає з власного досвіду. А ось мало хто знає, що саме завдяки отим ІТ‑івцям, яким, бач, зараз нема можливості працювати в себе вдома – купа програмного забезпечення досі не мають україномовного інтерфейсу взагалі, або ж його поспіхом «допилюють» на залишкових засадах і роблять то відверто криворуко: тобто сильно русско‑суржикованим і подібне.

Яскравим прикладом цього є інтерфейс державного вже купу років Приватбанку, де постійно під час різних операцій виринають саме російськомовні написи чи вказівки. Про що свідчать свіжі дописи в групі Українська мова в ПриватБанку.

Цікаво буде простежити, хто кого: чи ІТівці‑східняки українізуються, чи таки навпаки: стануть ще одним чинником подальшого зросійщення Галичини?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?