Новини



Польський інвестор відкриє на Львівщині меблеву фабрику


До кінця року у Червонограді планують відкрити нове підприємство «Меблі Стиль Україна», яке спеціалізуватиметься на виробництві корпусних меблів. Про це повідомила Львівська ОВА.

Керівник підприємства Роман Табатадзе повідомив ЛОВА, що загальна вартість залучених інвестицій становить 7 млн. євро: це кошти польських інвесторів.

За його словами, 90 % продукції виготовлятимуть в основному на експорт у понад 25 країн світу.

– Тут плануємо створити 200 нових робочих місць. Війна внесла свої корективи і робота з відкриттям затягнулася, але не зупинилася. Кожен працює на своєму фронті, адже для економіки України нові робочі місця зараз дуже потрібні, – повідомив Роман Табададзе.

За даними YouControl, компанію «Меблі Стиль Україна» зареєстрували два роки тому у Львові. Представник цієї компанії Володимир Лісний зазначив ZAXID.NET, що після будівництва меблевої фабрики її перереєструють у Червоноград.

Власником ТзОВ «Меблі Стиль Україна» є громадянин Польщі Войнар Вальдемар Якуб.

Як бачимо, для теперішньої Польщі Західна Україна – щось на кшталт сировинно‑виробничого придатку, як Китай для США. Щоправда, Китай вже давненько вийшов зі стану саме «придатку» і в багатьох сучасних галузях став самостійним і конкурентно спроможними гравцем.

Цікаво буде простежити з роками, якого ж статусу за 10‑20 літ набуде Західна Украна?..


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?