Новини



На Буковині військомати не збираються зменшувати кількість похоронів загиблих


Принаймні, саме це випливає з планів місцевих виловлювачів «гарматного м'яса», що ховаються за замудреною вивіскою «ТЦК та СП».

Працівники військкоматів на Буковині продовжують вручати повістки військовозобов'язаним по всій території області, у тому числі й у громадських місцях.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомили у пресслужбі Чернівецького обласного ТЦК та СП.

Зараз здебільшого мобілізують військовозобов’язаних, які мають затребувані військово-облікові спеціальності, зазначають у військкоматі.

– Водночас здійснюється відбір та направлення для підготовки в навчальних центрах тих військовозобов’язаних, які не проходили військової служби. Після належної підготовки та забезпечення всім необхідним військовослужбовець може бути направлений для виконання завдань у складі тих чи інших військових частин, – додають у ТЦК та СП.

Також зауважують, що мобілізація безпосередньо залежить від потреб у доукомплектуванні військових частин.

У пресслужбі ТЦК та СП розповіли, чи працівники військкомату продовжують вручати повістки у громадських місцях.

Змушені це робити тому, що не всі стають на облік у військкоматі, хоча повинні, пояснюють у пресслужбі.

– З тих причин, що деякі військовозобов’язані неналежним чином ставляться до своїх обов’язків, а саме, не звертаються до територіальних центрів комплектування, щоб уточнити облікові дані, а переселенці – щоб стати на тимчасовий облік, заходи з оповіщення продовжуються, зокрема, і в громадських місцях, – зазначають у пресслужбі військкомату.

Тут наголошують, що всі військовозобов’язані громадяни віком від 18 до 60 років на час дії воєнного стану обов’язково повинні постійно мати при собі та надавати за вимогою для перевірки уповноваженим особам спільних патрулів документи, що посвідчують особу.

А також – військово-облікові документи (посвідчення про приписку до призовної дільниці, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного).

– У законі не визначено переліку місць, де дозволено чи заборонено вручати повістки", – наголошують у пресслужбі ТЦК та СП.

Брехня перша в цих всіх словах від речників з боку «лапанкарів», полягає в тому, що вояк аж ніяк НЕ забезпечені всім необхідним!

І власне, зараз мастять собі голови насамперед волонтери, як забезпечити зимовим вбранням та взуттям військових на передовій – осінь вже принесла холоди мало не з першого вересня!

Але позаяк київська влада робить все, щоби запал волонтерів загасити раз і назавжди – то можна вже спрогнозувати, що скоро військовики все це відчують на власній шкірі в буквальному розумінні: з настанням морозів.

Брехня ж друга полягає в тому, що всі ці «ТЦК та СП» є звичайними рекрутинґовими аґенціями ще як від 2007 року.

А тому кому кому, а ось саме їм – ніхто з чоловіків нічого не зобов'язаний!

Просто вони користуються загальною низькою правовою освіченістю чоловіків, а тому «виїжджають» на старих страхах перед «ваєннимі каміссаріатамі», що тягнуться ще з сов'єцьких часів....

Наразі населення демонструє тихий протест проти цього: про що свідчить щоденна статистика спроб перетину Західної границі потенційними рекрутами – вона тільки зростає і люди не зупиняються не перед чим!

З часом ці тихі протести таки перетворяться в гучні. І можливо навіть «вогняні» – тобто із застосуванням вогнепальної зброї.

Принаймні, окремі випадки побиття втюхувачів повісток вже є.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?